PinkHockey
info@pinkhockey.com

 

Dutch Hockey Divas

 

 


 

Wie zijn we ??

  

De Dutch hockey Divas is een touring team die voornamelijk bestaat uit lesbische en biseksuele hockeymeiden die vanuit het hele land komen. De meeste Dutch hockey Divas zijn actief bij een regulieren club en spelen daar op hun eigen niveau. Hockey bij ons doe je dan ook als aanvulling op je reeds bestaande hockey activiteiten, voorlopig blijft het bij het organiseren van trainingen in combinatie met een avondje stappen.

 

Wat doen we ??

  

We trainen gemiddeld een keer in de maand op de velden van hockeyclub VVV in Amstelveen. Dit doen we dan samen met de Dutch hockey Divas. Wij zijn aangesloten bij PinkHockey, het wereldwijde netwerk van 'roze' hockeyteams. PinkHockey is lid van de GLISA, EGLSF en stichting Homosport Nederland.

  

Uiteraard blijft het niet bij trainen; één van onze doelen is om elke jaar, meestal in de zomer, aan een van de grote roze sport evenementen deel te nemen zoals de Eurogames, Gay Games en Outgames. Zo hebben we reeds gehockeyed in Sydney, Utrecht, Antwerpen, Barcelona, Copenhagen, Wellington, Rotterdam en Dublin. In de zomer van 2013 gaan we naar Antwerpen.

 

Onze rijke historie !!

  

Het is voor ons allemaal onstaan in 2004, waarin de eerste stappen werden gezet om een team van de grond te krijgen om deel te nemen aan de EuroGames 2005 in Utrecht. OMdat de heren zo'n geweldige ervaring hadden in Sydney 2002 wilde een paar dames niet achterblijven en met medewerking van het gouden Sydney team werden de Dutch Divas opgericht. Achteraf niet onverdienstelijk gezien het aantal medailles !!

Maar even zo belangrijk, zo niet meer: is het plezier. Vandaar dat we nog steeds bij elkaar zijn. Er zijn er ondertussen wel een paar vertrokken, maar een veelvoud hebben zich aangesloten. Ondertussen zijn we met z’n 20 dames, bijna genoeg voor 2 teams. Helaas is dat nog niet gebeurd, Maar misschien lukt dat met jou hulp en kunnen we bij het volgende evenement net als de heren, ook met 2 teams ten strijden trekken.

   

Waar gaan we heen ??

  

Zoals reeds vermeld zijn we een touring team en nemen we deel aan de door PinkHockey gerelateerde hockeytoernooien. Zo zijn we ondertussen al in diverse Europese steden beland waar we uiteraard naast het hockeyen ook het nachtleven in die steden aan een grondige keuring onderwerpen. Waar en wanneer wij ons volgende toernooi hebben: volg deze link.

  

meer info over ons volgende toernooi vind je hier

 

We zoeken nog spelers !!

 

Als je altijd al deel heb willen nemen aan een mega-sport event, dan is dit je kan. Iedereen is welkom om deel uit te maken van ons touring-team, zolang je maar een hockeyer bent, ben je meer dan welkom. Het maakt niet uit of je hetero , een goeie hockeyer of een beginner bent. Plezier hebben is het belangrijkste.

  

Mocht je meer willen weten, mail onze aanvoerder: Petra hier

 

Verder nog dit :

  

Houd je van hockey? Speel je reguliere competitie of trimhockey bij een club of heb je zin om weer te beginnen met deze sport? Ben je lesbisch, biseksueel of vind je het leuk om in een team vol lesbi's terecht te komen? Sluit je dan aan bij de Dutch Hockey Divas Leuk. Welk niveau je speelt maakt niet uit. We vinden het wel reuze handig als je al eens een stick hebt vastgehouden en de spelregels een beetje kent. Voel je vooral welkom!

  

Wil jij wel eens weten hoe het is om een Dutch Hockey Diva te zijn? Kom dan een keer langs op een van onze trainingen of toernooien. Of wat dacht je van meedoen aan 'de derde helft'.

 

      

 

 

 

 


Mocht je meer willen weten of je aan willen melden, stuur ons dan even hier een mailtje.